#

У межах пленеру "Мощун - незагоєна рана" учасники на полотні показали трагедію села (ФОТО)

28.11.2023 12:50
У межах пленеру "Мощун - незагоєна рана" учасники на полотні показали трагедію села (ФОТО)
Фото з місця події

У неділю, 26 листопада, у селі Мощун на Київщині, де повністю знищено більше 500 житлових будинків, відбувся третій осінній пленер "Мощун — незагоєна рана" 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис телеграм-каналу Гостомельської селищної військової адміністрації. 

Т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв привітав учасників пленеру та відвідав Меморіал "Янголи Перемоги". Він наголосив, що для митця творчість – це мирний спосіб вираження солідарності з українськими Збройними Силами, з людьми, які відновлюють свої міста. За його словами, художники не можуть залишатися байдужими, як і кожен справжній патріот України.

Метою осіннього пленеру "Мощун — незагоєна рана" є демонстрація наслідків повномасштабного вторгнення російської федерації до мирних українських міст й сіл у картинах. Ці твори мають привернути увагу світової громадськості до проблем українських родин, які через війну втратили своє житло.

Нагадаємо, що 23 листопада комісія КОВА здійснила перевірку робіт з відновлення трьох будинків у Гостомелі і знайшла ряд недоліків.




Читати "Моя Київщина" у Facebook