#

Жителі Мотижна впізнали трьох російських катів (ФОТО, ВІДЕО)

04.06.2022 18:00
Жителі Мотижна впізнали трьох російських катів (ФОТО, ВІДЕО)
Братська могила

У селі Мотижин під Києвом люди впізнали обличчя трьох російських військових, які катували, а потім вбивали місцевих жителів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на розслідування журналістів "Слідство.Інфо".

У Мотижині та сусідніх селах рашисти чинили особливі звірства. Зокрема, там діяла 37-ма мотострілецька бригада з Бурятії. Після втечі з Київщини наприкінці березня окупанти лишили по собі спалену техніку, шеврони та штабні документи, що дозволило журналістам ідентифікувати багатьох військовосліжбовців цієї бригади.

У Мотижині жірналісти показали місцевим мешканцям, яким вдалося пережити окупацію, фото знайдених рашистів. Завдяки свідченням людей ідентифікували трьох російських військових.

Перший із них 30-річний сержант Магомедмирза Сулейманов. Він родом з Дагестану, але живе і служить в Бурятії. Окупант, ймовірно, має стосунок до військової розвідки, оскільки проходив спеціальні навчання та вишколи. У матеріалі зазначено:

Українські військові знайшли документ з поля бою, де фігурує імʼя Магомедмирзи Сулейманова. Росіяни записували, хто, де і коли нібито знищив українську військову техніку. Згідно з цими документами, Сулейманов знищив український автомобіль Газель опівдні 7 березня у Макарові.

Також жителі опізнали 24-річного сержанта Чингіза Гончикова:

Російський окупант вже кілька років служить в російській армії. У нього є дружина та маленька дитина. Згідно з документами, які є у нашому розпорядженні, Чінгіз Гончиков служить на посаді командира бойової машини у 37-й мотострілецькій бригаді.

Ще одного вбивцю впізнав житель Мотижина Микола, на очах у якого росіяни вбили його доньку. Росіянини Сєргєй Сазонов, якому 34 роки, родом із Калінінграда. За інформацією українських правоохоронців та спецслужб, Сазонов є найманцем у ПВК "Вагнер". Там він служить на посаді водія командно-штабної машини. У своїх соцмережах публікує фотографії у військовій формі, а також фото з аеропортів.

Ці та інші російські військовослужбовці годинами катували людей, потім вбивали їх та присипали зземлею у братських могилах. Поряд із катівнями та трупами лежали російські сухпайки. Під час своїх звірст виродки встигали ще поїсти.

Нагадаємо, що командир 72-ї ОМБР ім. Чорних Запорожців розповів про підготовку оборони столиці станом на 24 лютого 2022 року.





Читати "Моя Київщина" у Telegram