#

У Нацгвардії розповіли про етапи підготовки штурмових бригад "Гвардії наступу"

12.02.2023 18:30
У Нацгвардії розповіли про етапи підготовки штурмових бригад "Гвардії наступу"
Артем Ілюхін

Командир 4 бригади оперативного призначення Національної гвардії "Рубіж" полковник Артем Ілюхін розповів, що у після формування підрозділів "Гвардії наступу" бригади Нацгвардії спочатку будуть комплектувати, а далі їх відправлять на один із полігонів для підготовки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "zaxid.net".

Артем Ілюхін сказав:

Щодо підготовки бійців цих бригад, то спочатку ці підрозділи комплектуються – рота, батальйон тощо. Потім вони відбувають на один з полігонів і починається підготовка. Вона включає у себе, зокрема, одиночну підготовку військовослужбовця, тобто – індивідуальну піхотну підготовку, потім у складі підрозділу.

Він зазначив, що паралельно з цим починають готуватися й сержанти, а також фахівці, які були призначені на посади гранатометників, кулеметників, снайперів тощо.

Також командир 4 бригади оперативного призначення Національної гвардії "Рубіж" сказав, що після закінчення одиночної підготовки військових, яка триватиме до двох тижнів, почнеться підготовка у складі відділення, яка має закінчитися бойовими стрільбами відділень. Цей етап закінчується тактичними навчаннями взводів з бойовою стрільбою. Потім переходитимуть до злагодження підрозділів у складі роти. Після того – до злагодження у складі батальйону.

За словами Ілюхіна, паралельно з одиночною підготовкою упродовж перших двох тижнів починається підготовка сформованого штабу батальйону за системою прийняття рішення країн-партнерів НАТО, з урахуванням досвіду виконання бойових завдань у попередні роки і з досвідом, здобутим після 24 лютого.

Окремо представник Нацгвардії сказав, що підготовка до наступальних дій відрізняється від підготовки для оборони.

2 лютого виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що в МВС почали формувати вісім штурмових бригад «Гвардія наступу» для посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій. За три дні До "Гвардії наступу" подали заявки понад вісім тисяч добровольців. 9 лютого стало відомо, що однією з таких бригад став "Азов".

Також зауважимо, що Артем Ілюхін увійшов до "ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини в 2022 році". Він командує бійцями 4 бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука, яких називають "Гостомельськими левами". Саме вони зірвали плани росіян захопити аеропорт "Антонов".

Читати "Моя Київщина" у Telegram