#

У Офісі генпрокурора відкрили справу проти нардепа з "За майбутнє", який займається забудовою під Києвом

25.03.2021 10:00
У Офісі генпрокурора відкрили справу проти нардепа з "За майбутнє", який займається забудовою під Києвом
Віктор М'ялик

Депутату Верховної Ради Віктору М'ялику, депутатська група "За майбутнє", генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру в ухиленні від сплати податків на більш ніж 97 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "lenta.ua".

За моїм дорученням прокурори повідомили про підозру народному депутату України в умисному ухиленні від сплати податків, вчиненому особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України), – написала генпрокурор Венедіктова в Facebook.

Слідством встановлено, що М'ялик почав у 2012 році господарську діяльність з будівництва в селі Петропавлівська Борщагівка та Софіївська Борщагівка Київської області багатоквартирних житлових будинків для отримання прибутку від подальшого продажу квартир і нежитлових приміщень у них. При цьому реєстрації як суб'єкта господарської діяльності в формі фізичної особи-підприємця або юридичної особи не здійснив.

Після завершення зведення будинків, він зареєстрував на себе право власності на тисячу двісті двадцять один об'єкт нерухомого майна в них. Протягом 2015-2020 років уповноважена ним за дорученням особа продавала нерухомість і передала йому понад 360 млн гривень доходу від цих операцій.

Доходи від реалізації квартир і нежитлових приміщень підозрюваний декларував, як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

За даними експертизи, таким чином народний депутат ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість на загальну суму понад 97 млн грн.

Також нагадаємо, що Київська обласна прокуратура повідомила про підозру ув’язненому однієї з виправних колоній на Київщині за фактом встановлення та поширення злочинного впливу в установі відбування покарань.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: