#

У олігарха Жеваго забрали Білоцерківську ТЕЦ

12.07.2021 12:30
У олігарха Жеваго забрали Білоцерківську ТЕЦ
Костянтин Жеваго

Стало відомо, що 22 червня суд задовольнив позов Національного банку до ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль"

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Lb.ua", суд вирішив стягнути на користь позивача єдиний майновий комплекс ТЕЦ в рахунок погашення заборгованості банку "Фінанси та кредит" по рефінансуванню на 1,5 млрд грн.

Суд вирішив, що майно має бути продано на прилюдних торгах у межах процедури виконавчого провадження за "ціною, встановленою на рівні не нижчому за звичайні ціни на цей вид майна на підставі оцінки суб`єкта оціночної діяльності на стадії оцінки майна під час проведення виконавчих дій".

Варто зазначити, що у 2015 році бізнесмен Костянтин Жеваго, який на той момент був власником банку "Фінанси та Кредит", поручився перед Нацбанком за низкою кредитних договорів. Виконувати договори поруки він не став, і у грудні 2015 року НБУ пішов до суду. Судовий розгляд затягнувся на кілька років.

Нагадаємо, що 19 лютого Господарський суд Київської області відкрив провадження за позовом ліквідатора банку "Фінанси та кредит" до ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" про стягнення 1,45 млрд грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook