#

У парку Білої Церкви майже п’ять років не перевіряли атракціони на безпечність

28.08.2018 18:32
У парку Білої Церкви майже п’ять років не перевіряли атракціони на безпечність

Головне управління Держпраці у Київській області повідомляє, що остання перевірка з охорони праці в "Парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка" у Білій Церкві  проводилася у 2014 році

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Тиждень. Біла Церква", Головне управління Держпраці у Київській області з 2014 року не проводило перевірку КП "Парк культури та відпочинку ім. Т.Шевченка" щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів  з охорони праці.

Гаступна перевірка внесена в план на 2019 рік, отже Держпраці безпечність атракціонів у парку не перевіряло з 2014 року.

Проте директор парку Шевченка запевняє, що технічний стан атракціонів регулярно контролюють його працівники. У парку розташовано 11 атракціонів, з них 8 працюючих.

"Атракціони, які використовуються в роботі парку регулярно обслуговуються та контролюється їхній технічний стан", - запевняє директор парку Володимир Грибовський.

У відповіді на письмовий запит зазначено, що згідно з актом прийому-передачі документації від попереднього директора в переліку відсутня технічна документація на атракціони. Про те, що документації немає, було відомо ще в 2016 році, через що парк тривалий час не міг запустити атракціони в роботу.

Варто зазначити, що 5 травня 2016 року під час засідання 10 сесії БМР директор парку Володимир Грибовський повідомив, що технічної документації на 13 атракціонів не виявлено. Тоді директор парку просив у депутатів на відновлення документації 160 тис грн, а ще 60 тис грн – на діагностику обладнання.

Також у своїй відповіді пан Грибовський зазначає, що "в цьому році нових закладів харчування на зеленому газоні не з’явилося".

Проте журналісти переконують, що директор не "помітив" нове кафе "Хештег" на своїй території, де вільно у присутності дітей можна покурити кальян.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: