#

У Переяславі діти-сироти зустрілися зі Святим Миколаєм (ФОТО)

12.12.2021 12:23
У Переяславі діти-сироти зустрілися зі Святим Миколаєм (ФОТО)
Фото з місця подій

Із 11 до 19 грудня у Переяславі, на вулиці Шевченка,6, дорослі та діти можуть відвідати резиденцію Святого Миколая

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Резиденція Святого Миколая, створена працівниками НІЕЗ "Переяслав", відчинила двері для гостей.

Першими з Миколаєм зустрілися вихованці Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Переяслав", що у селі Циблі. В.о. директора центру Елла Смаль зазначила, що на запрошення гендиректора НІЕЗ "Переяслав" Олексія Лукашевича регулярно приїздять до заповідника, де для дітей, позбавлених батьківського піклування та сиріт, проводять цікаві екскурсії та майстер-класи. Відтак, напередодні новорічних свят для 34 дітей від 5 до 17 років влаштували зимову казку. Серед них і малеча з багатодітних сімей, в одній із таких шестеро дітей.

Із вітальним словом звернувся до відвідувачів Олексій Лукашевич, який підкреслив важливість збереження та відродження українських традицій. Із прийдешніми святами маленьких гостей привітав народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Федієнко, за сприяння якого прикрасили резиденцію та придбали для дітей подарунки. Він також вручив дитячому центру два ноутбуки, зазначивши, що, оскільки сам є головою підкомітету цифрової інфраструктури, розуміє важливість створення сучасного комп'ютерного класу, де б діти мали необхідні умови для здобуття повноцінної освіти.

Після інтерактивно-розважальної програми маленьких гостей провели до дерев’яної хатинки, де осів святий угодник. У затишному просторі усе викликає щире захоплення та відчуття свята: мерехтіння ліхтариків та вогників, ошатно вбрана ялинка з купою подарунків, казковий трон.

Кожна дитина змогла пригорнутися до чарівника та поділитися бажаннями, найсміливіші – сідали на коліна та декламували вірші. Кожен особисто отримав від Миколая пакунки з гостинцями. Співробітники заповідника висловлюють подяку начальнику центру зв’язку та управління Михайлу Римарю за надання обладнання та транспорту.

Завітати в гості до Святого Миколая можна до 19 грудня:

  • 11-12 грудня з 12:00 до 20:00;
  • 13-17 грудня з 16:00 до 20:00;
  • 18-19 грудня з 12:00 до 20:00.

Спеціальні гості хатинки Святого Миколая:️

  • 17 грудня – із 16:00 до 20:00 відбудеться майстер-клас із розпису пряників від кондитерки Оксани Корнієнко;
  • 18 грудня – із 12:00 до 20: відбудеться майстер-клас із аквагриму від Віолети Бойко.

Щоб попередньо домовитись про відвідування резиденції Святого Миколая, потрібно зателефонувати за номером +38-095-796-89-60. Вхід вільний.

Нагадаємо, що в Переяславі з монументу “возз’єднання” на центральній площі прибрали напис “навіки разом”, однак, хто це зробив, невідомо.



Читати "Моя Київщина" у Telegram