#

У Переяславі презентували монографію, присвячену історії міста (ВІДЕО)

24.05.2022 10:48
У Переяславі презентували монографію, присвячену історії міста (ВІДЕО)
Історик Олександр Колибенко

Нещодавно, 18 травня, у Переяславі історик Олександр Колибенко презентував монографію "Переяславці княжої доби: історико-історіографічні портрети"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на на YouTube-канал Pereiaslav University.

У рамах проєкту "Науковці в бібліотеці" та з нагоди Міжнародного дня музеїв, 18 травня до бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітав кандидат історичних наук, професор, заступник генерального директора НІЕЗ "Переяслав" Олександр Колибенко.

Олександр Володимирович презентував нову монографію "Переяславці княжої доби: історико-історіографічні портрети", написану у співавторстві з дружиною, істориком Оленою Колибенко. Зазначимо, це друге, перероблене та доповнене, видання із серії "Краєзнавча бібліотека Переяславщини". 

Історичні джерела зафіксували близько сотні персоналій княжої доби, пов’язаних із Переяславом. Тринадцять найвідоміших серед них представляє нова книга Олени та Олександра Колибенків. А спостережливий читач поміж князівських біографій побачить ще й історії звичайних людей, які жили на землях, що межували з Диким полем та були форпостом Києва.

У відеопрезентації монографії "Переяславці княжої доби: історико-історіографічні портрети" Олександр Колибенко розказує, чим же цінна Переяславщина в історичному плані.

У коментарі до відео йдеться:

Не одну славну перемогу закарбували літописці, а отже не просто так корінь "слав" є у назві Переяслав, що значить "Преславне місто". І аби не виникало новотворів, хто автор України, читаймо правильні книжки та вчімо свою історію, бо ми того варті!

Нагадаємо, що 18 травня у рамах Всеукраїнського марафону "Сковорода-300" до Університету Григорія Сковороди в Переяславі з робочим візитом завітав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.


Читати "Моя Київщина" у Facebook