#

У Переяславі проходить виставка учня Марії Примаченко Василя Шелігацького (ФОТО)

12.11.2023 12:40
У Переяславі проходить виставка учня Марії Примаченко Василя Шелігацького (ФОТО)
Фото з місця події

9 листопада у мистецькій галереї Переяславського центру культури та мистецтв відкрили виставку "На радість людям" Василя Шелігацького, учня відомої художниці світового рівня з Київщини Марії Примаченко

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Інформатор.

Василь Шелігацький – художник з Київщини, працює у єдиному жанрі та стилі – "наївне мистецтво". Навчався мистецтву декоративного розпису у народної художниці України Марії Примаченко.

На виставці представили 28 картин. Експозиція складається з п’яти тематичних блоків: "Тема війни", "Тварини", "Птахи", "Квіти", "Пісні". У роботах прослідковується і українська тематика та символи – калина, рушники, жовто-блакитні стрічки, а також сільські мотиви. Деякі ж полотна мають цікаві та незвичні назви: "Вісловух", "Загогуль", "Звірозуб", "Пан Коцький" – на них зображені різні істоти. Картини "Звірюга" та "Хижак" автор написав 24 лютого 2022 року.

З початком повномасштабної війни Василь Шелігацький був в окупації, проте не припиняв творити, але роботи вже зображував на темному фоні. Вони помітно відрізняються кольоровою гаммою та тематикою від притаманних автору веселих мотивів.

Нагадаємо, що картину авторства відомої української художниці Ірини Третьяк "Похорон путіна" з підписами Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного, Дмитра Гордона, Михайла Хоми, Станіслава Боклана, відомих політиків та представників 95 кварталу продали на онлайн-аукціоні в прямому ефірі.




Читати "Моя Київщина" у Facebook