#

У Переяславі створять центр розвитку підприємництва

09.01.2019 13:56
У Переяславі створять центр розвитку підприємництва
Фото з мережі Інтернет

На грудневій сесії в Переяславі було затверджено програму розвитку малого та середнього підприємництва на 2019-2020 роки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Вісник Переяславщини".

Як зазначила заступник міського голови Наталія Устич, одним зі стратегічних її положень є створення цього року центру розвитку підприємництва на базі міськрайонного центру зайнятості.

На Київщині подібні центри вже працюють у Білій Церкві та Києво-Святошинському районі. Їх метою є сприяння безробітним в організації власної справи, а також надання інформаційних, консалтингових, маркетингових та інших послуг вже діючим підприємцям. Планується, що для проведення різноманітних тренингів, семінарів у центрі залучатимуться вузькоспеціалізовані фахівці, навіть іноземні. Тут також можна буде дізнатися про наявність грантових пропозицій, можливості стажування за кордоном і таке інше.

Вона також поінформувала, що на сьогодні, як і раніше, більшість підприємців Переяслава задіяні у сфері торгівлі – 29 %, у виробництві – 13,5 % і так далі. Відповідно до тенденції, що склалася, кількість фізичних осіб підприємців зменшується (1888 – у 2014 році, 1466 – за результатами 9 місяців цього року), натомість кількість юридичних підприємницьких структур зростає (370 – 2014 рік, 417 – 9 місяців цього року). Проведений аналіз показав, що важливим чинником зменшення ФОП було підвищення ще на початку минулого року мінімальної зарплати в країні до 3,2 тис. грн.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Для більш детального ознайомлення з підприємницькою сферою міста, видами діяльності і таке інше в рамках програми розпочато створення електронного банку даних.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: