#

У Переяславі в межах екологічного проєкту зібрали 747 кілограмів вторинної сировини

27.06.2024 19:45
У Переяславі в межах екологічного проєкту зібрали 747 кілограмів вторинної сировини
Фото з місця події

У Переяславі триває проєкт "Тотальна Екологізація Міста Переяслав" (ТЕМП), започаткований у межах всеукраїнської ініціативи "ЕКОноміка мрії", до якого місто долучилося у жовтні минулого року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Інформатор"

Ініціаторкою проєкту стала викладачка Переяславського університету Марина Калашник. Основна мета проєкту ТЕМП – створення системи збору та переробки вторинної сировини в Переяславі та на території студмістечка. Він має на меті не лише підвищити рівень екологічної свідомості, але й зробити місто та кампус УГСП чистішим та зменшити обсяги сміття, що потрапляє на полігони. 

Тож з 5 жовтня минулого року команда ТЕМП розпочала збір вторинної сировини. Це РЕТ-пляшки; HDPE-флакони; різноманітні кришечки; папір всіх видів; метал; LED-лампочки; електронні цигарки. Усі матеріали повинні бути розсортовані за видами, упаковка має бути чиста та суха, вимита від залишків їжі, стиснута та компактна. Кришки збирають окремо. Основний пункт збору – мультимагазин "Студент+" (Вулиця Ярослава Потапенка, 60Б).

За перший період зібрали: РЕТ і HDPE – 283 кг, картон – 186, кгниги/журнали – 139 кг, офісний папір – 133 кг, алюмінієві банки – 6 кг. 

Разом це 747 кг вторинної сировини, за яку було виручено 3050 гривень і 50 копійок. Усі кошти було перераховано на монобанку проєкту "ТЕМП". Зібрані кошти будуть використані для встановлення спеціалізованих баків для сортування сміття. Команда ТЕМП закликає всіх небайдужих жителів Переяслава й студмістечка долучитися до проєкту, підтримавши його фінансово або приносячи розсортоване сміття,

– повідомляють організатори проєкту. 

Уже сьогодні можемо з радістю повідомити, що ми знайшли компанію ТОВ "ВТОРМА ЮА", яка погодилась закуповувати у нас наше сміття, але в нас важлива місія – накопичити його від 1 тонни. Нині ми накопичуємо кошти щоб встановити спеціалізовані баки для сортування,

– розповіла викладачка кафедри професійної освіти факультету фінансово-економічної і професійної освіти, засновниця та керівниця ГО "Бізнес. Інновації. Туризм" Марина Калашник.

Нагадаємо, що 23 червня у Переяславі у парку імені Тараса Шевченка провели "Борщ-пікнік", де зібрали понад 50 тисяч на ЗСУ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook