#

У Переяславі відкриють музей пам’яті затоплених сіл

22.11.2018 12:41
У Переяславі відкриють музей пам’яті затоплених сіл
Книга "Затоплений рай: Андруші у спогадах та документах"

Громадська організація "Старий Дніпро" реалізовує проект створення в м. Переяслав-Хмельницький музею для збереження пам’яті про життя мешканців знищених сіл

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку голови ГО "Старий Дніпро" Віталія Іващенка у Facebook.

"Вже маємо дозвіл Міністерства культури України на розміщення такої споруди на території музею Середньої Наддніпрянщини НІЕЗ "Переяслав", зберігаємо в розібраному стані аутентичну будівлю часів переселення сіл з затоплених територій, збираємо усні і архівні спогади, предмети побуту того періоду", - повідомив голова організації.

Цього року організацією видана книга "Затоплений рай: Андруші у спогадах та документах", якою започатковується науково-просвітницький проект з оприлюднення матеріалів про знищені села та їх мешканців.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Задуману серію із 7-8 книг цього проекту назвали – «Затоплені села Переяславщини» куди, крім надрукованої книги, планується включити змакетовану книгу про село Підсінне, книги про решту затоплених Канівською водоймою сіл Переяславщини.

Написання книг-спогадів – це тільки перший етап науково-просвітницького проекту, адже вже в 2019 році громадська організація має намір звести хату-музей пам’яті затоплених сіл.

"На фінансову допомогу Держави поки що особливих надій не маємо. Хочемо обійтись своїми силами. Надрукувавши книгу про село Андруші, плануємо її реалізувати, а кошти направити на створення музею та друк книг про село Підсінне, потім В’юнище, Трахтемирів і т.д.", - розповів Віталій Іващенко.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: