#

У Підгірцях мітингують через зміни до Генплану села

08.07.2018 16:24
У Підгірцях мітингують через зміни до Генплану села

6 липня в селі Підгірці Обухівського району був проведений мітинг, метою якого було привернути увагу громадськості і керівництва області на проблему забудови села та неправомірні зміни в Генплані селища

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Kv.Oblast.online".

Конфлікт почався ще в кінці квітня, коли громадськості стало відомо, що в Генплан села Підгірці були внесені зміни, що передбачають виділення 50 гектарів землі на торф'яному болоті під забудову багатоповерхівки.

Важливо відзначити, що це село – зона стихійного лиха, де знаходиться полігон твердих побутових відходів, куди з усього Києва десятиліттями звозять відходи.

В ході мітингу активісти намагалися отримати відповіді на наступні питання: "Як сталося, що забудовують маленьке селище, з порушеннями норм, не маючи належного законного обговорення цього питання в самому селищі. Але особливо цікавить, як рішення про зміну Генплану пройшло повз голови району і губернатора?".

У зверненні також йдеться, що радикальні заходи з боку населення є закономірною реакцією на пасивність влади і повне ігнорування нею обуреного населення. Жителі селища і активісти закликали району владу та обласну адміністрацію звернути увагу і дати свою офіційну позицію щодоцієї проблеми івказати, хто саме відповідальний за незаконні зміни в Генплані села.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: