#

У Пирогово відбувся масштабний фестиваль(ФОТО)

04.10.2018 12:02
У Пирогово відбувся масштабний фестиваль(ФОТО)

30 вересня 2018 року за ініціативи Управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації за сприяння Міністерства культури України та підтримки Ради національних спільнот України відбувся IV Обласний фестиваль національних спільнот "Київщина-сузір‘я злагоди" приурочений до Міжнародного дня миру

Про це повідомляє «Моя Київщина» з посиланням на прес-службу Управління культури, національностей та релігій КОДА.

Цьогорічний фестиваль був проведений на базі "Національного музею народної архітектури та побуту України" (музей Пирогово).
Фестиваль відбувся за участі представників Київської обласної державної адміністрації, депутатського та дипломатичного корпусу, Міністерства культури України, Міжнародних, Всеукраїнських, обласних національно-культурних товариств, релігійних, громадських та благодійних організацій, українських народних та аматорських колективів. 
Організатори фестивалю вважають, що сьогодні особливо важливим є утвердження в суспільстві найвищих цінностей задля духовної і національної єдності, забезпечення поваги та толерантності, спонукання кожного з нас до особистої відповідальності змінювати себе і власну державу.

На всіх учасників фестивалю чекали презентація музейних закладів Київщини, виставка картин, творчі виступи, дегустація національних страв різних країн, етно-дефіле національних костюмів, інтерактиви, майстер-класи та розваги для дітей.

Серед основних локацій фестивалю:

- Концертна програма;

- Етно-дефіле національних костюмів;

- Фуд-корт національних страв народів світу "Міжнаціональний пікнік єдності";

- "Мистецький узвіз" - виставка майстрів декоративно-прикладного мистецтва;

- "Кіндерляндія" зона дитячого дозвілля;

- Фотовиставка "Дещо спільне".
Варто зазначити, що всі учасники IV Обласного фестивалю національних спільнот "Київщина-сузір‘я злагоди" отримали подяки від начальника управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Ігоря Подолянця. 
Управління культури, національностей та релігій спільно з усіма учасниками IV Обласного фестивалю національних спільнот "Київщина-сузір’я злагоди" вкотре довели, що ми – єдині, ми – українці. Адже, запорукою об’єднання є збереження єдності української нації та міжнаціональної злагоди в суспільстві.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: