#

У Повітряних Силах розкрили імена трьох загиблих пілотів у авіакатастрофі під Житомиром

27.08.2023 17:00
У Повітряних Силах розкрили імена трьох загиблих пілотів у авіакатастрофі під Житомиром
Бригада тактичної авіації міста Васильків

25 серпня у небі Житомирщини під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на спільноту Бригада тактичної авіації м.Васильків у Facebook.

Загинуло троє бойових пілотів 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних Сил ЗС України. Під час повномасштабної агресії рф кожен з них був задіяний до виконання повітряних операцій із захисту України, в тому числі тактичних завдань на Східному та Запорізькому напрямках.

Майор В’ячеслав Мінка(фото №1 в шоломі). Мешкав на Київщині. Повернувся в авіацію у 2015 році, коли російський агресор напав на Україну. З початком повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту. Був досвідченим пілотом бригади, технічно підготовленим. Знався на різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі.

Майор Сергій Проказін (Фото №2 - у парадній формі). Проживав на Полтавщині. 24 роки життя присвятив авіації: від льотчика – до заступника командира бригади. З 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів. Побратими згадують його непересічну посмішу, щирість, вміння прийти на допомогу у непростих ситуаціях.

Капітан Андрій Пільщиков(фото №3 - із шевроном). Родом з Харкова. Позивний “JUICE”. 8 років життя присвятив авіації. З початком великої війни мав понад 500 годин нальоту. Зокрема, під час виконання бойових завдань в складних умовах обстановки. Здобув низку державних та відомчих нагород. Був мужнім, принциповим, безкомпромісним, завжди до кінця відстоював власну думку, активно виступав у західних медіа, зокрема в питанні надання Україні сучасних літаків F-16.

Нагадаємо, що прообразом "Батьківщини-Мати" за першим проєктом була художниця з Васильківщини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook