#

У Пристоличній ОТГ відремонтують додаткове приміщення Щасливського НВК

02.07.2021 19:40
У Пристоличній ОТГ відремонтують додаткове приміщення Щасливського НВК
Фото з мережі Інтернет

У середу, 30 червня, депутати Пристоличної громади проголосували за виділення коштів на виготовлення проєктно-кошторисної документації щодо реконструкції будівлі Інформаційно-обчислювального центру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Пристоличної ОТГ.

Зазначається, що за словами сільського депутата і директора Щасливського НВК, земельна ділянка під будівлею площею 0,8 га уже знаходиться в комунальній власності сільради. А шлях до реконструкції старого приміщення розпочався кілька років тому.

Адміністрація Щасливського НВК попередньо розмірковує над тим, щоб у реконструйованій будівлі розмістити не початкову школу, як планувалося, а 10 і 11 класи.

Директор Щасливського НВК сказав:

Для нинішньої початкової школи не вистачить місця у додатковому приміщенні, бо дітей за три роки істотно побільшало – уже понад 500 учнів. Це територія для старшокласників – максимум може розміститися чотири паралелі. Оскільки з 2026 року буде конкурсний відбір до ліцею – старшої школи, згідно з новими вимовами реформи освіти, то це приміщення ідеально підходить для старшокласників.

За його словами, уже на завершальному етапі виготовлення проєкту реконструкції об’єкта, де передбачено, крім іншого, котельня, майданчики на подвір’ї, устаткування тощо.

Про терміни початку ремонтних робіт поки не йдеться. Але припускається, якщо фінансових і паперових затримок на усіх етапах не виникатиме, то за рік від старту робіт можна буде здати об’єкт в експлуатацію.

Нагадаємо, що у селі Щасливе Пристоличної ТГ відкриють рибний маркет.

Читати "Моя Київщина" у Telegram