#

У річці на Обухівщині виявили небезпечні речовини (ФОТО)

12.12.2021 09:20
У річці на Обухівщині виявили небезпечні речовини (ФОТО)
Фото з місця подій

Поліцейські Обухівщини встановлюють обставини забруднення пічними матеріалами річки Стугни та причетних до цього осіб

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Національну поліцію Київської області.

До чергової частини Обухівського районного управління поліції надійшло повідомлення від члена комісії по контролю за використанням та охороною земель, лісів, надр та водоймищ Обухівського району Київської області про виявлення факту забруднення річки Стугни викидами пічних матеріалів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 236 (Порушення правил екологічної безпеки) Кримінального кодексу України.

Крім того, слідчими Обухівщини скеровані відповідні запити до Обухівської районної державної адміністрації та басейного управління водних ресурсів середнього Дніпра щодо надання відповідних документів, які підтверджують факти здійснення викидів пічних матеріалів, які стікають у річку Стугна, із усіма додатками та наявними матеріалами за фактом забруднення, а також про надання результатів дослідження відібраних проб викидів.

Також проводяться заходи щродо встановлення особи, якій належить металева труба під ґрунтовим покривом, яка розташована неподалік піщаного кар’єру, через яку у річку потрапляють небезпечні речовини, а також підстави здійснення цих викидів.

Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини факту порушення у сфері довкілля та причетних до цього осіб. Слідство триває.

Нагадаємо, що  9 грудня в селі Зіркачі на Обухівщині чоловік через конфлікт до смерті забив свого сусіда та спокійно пішов додому.



Читати "Моя Київщина" у Facebook