#

У річці Рось через "цвітіння" води гине риба

06.09.2018 09:47
У річці Рось через "цвітіння" води гине риба

У вівторок, 4 вересня, Київським рибоохоронним патрулем у ході проведення рибоохоронних заходів на річці Рось було виявлено загибель водних біоресурсів

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу Департаменту агропромислового розвитку Київської ОДА.

Загальна кількість загиблої риби близько 80 особин, серед якої присутні такі види, як окунь, плітка, плоскирка, розмірами від 4 до 9 см та раки, близько 30 особин різних розмірів. Всі вони мали явні ознаки розкладу та почервоніння в різних частинах тіла.

Інцидент виявлено в Глибічках Білоцерківського району.

"Вода в заплаві зеленого кольору, з ознаками цвітіння синьо-зелених водоростей та запахом застояної води. З метою встановлення причин і умов загибелі водних біоресурсів Київським рибоохоронним патрулем відібрано з різних місць водойми зразки води та передано до Іхтіопатологічної лабораторії для проведення лабораторних досліджень", - повідомив начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Крім того, підготовлено та направлено листи до Державної екологічної інспекції у Київській області, Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та Київської обласної державної адміністрації.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: