#

У річку Рось біля Погребища впала цистерна з хімікатами

09.06.2019 10:26
У річку Рось біля Погребища впала цистерна з хімікатами
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що неподалік від міста Погребище Вінницького району в притоку річки Рось впала цистерна з небезпечними хімічним речовинами, які за підрахунками через 10-12 годин дістануться Білої Церкви

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку "Регіональний офіс водних ресурсів річки Рось" у Faсebook.

І так в результаті ДТП, автомобіль мерседес "Спринтер", який перевозив інсектицид "Нурел Д", перекинувся на березі ставка на притоці р. Рось в с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області.

Нез’ясована кількість інсектициду потрапила в притоку р. Рось, на відстані близько 5,4 км до гирла.

На даний час проводяться роботи органами ДСНС по вилученню із водного об’єкта контейнерів із даним препаратом.

РОВР річки Рось повідомив органів ДСНС, органів місцевого самоврядування, водоканалів, які можуть потрапити в зону можливого забруднення.

"Просимо громадян утриматись (тимчасово) від загального водокористування русловими водними об’єктами на р. Рось (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв)", - поголошують у повідомленні.  

Також із терміновою заявою виступив в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук: 

"У селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області під час транспортування 1 тони інсектициду "Нурал B" автомобіль перевернувся в притоку річки "Рось". На території Погребищенського району загинула риба та інші мешканці водойм. Через 10-12 годин інсектицид досягне Білоцерківщини". 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: