#

У Ржищеві відкрили інклюзивно-ресурсний центр (ФОТО)

19.10.2018 06:43
У Ржищеві відкрили інклюзивно-ресурсний центр (ФОТО)

Вчора, 18 жовтня, відкрили інклюзивно-ресурсний центр, який було побудовано за національним проектом Фонду Порошенка "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації"

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на офіційну сторінку Ржищівського міськвиконкому у Facebook.

Відкривали центр голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган разом із депутатом Київської обласної ради Русланом Кузьменком і виконуючою обов’язки міського голови Крістіною Чорненькою.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Інклюзивно-ресурсний центр знаходиться в приміщенні Ржищівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Олега Кошового.

У центрі створені та обладнані кімната лікувальної фізкультури, кабінети практичного психолога, вчителя-логопеда, вчителя-дефектолога, медіа тека і темна сенсорна кімната, де діти з особливими освітніми потребами будуть проходити фізичну реабілітацію.

Центр забезпечений сучасним інтерактивним обладнанням, завдяки якому є можливість розвивати у дітей пізнавальні процеси, підвищувати рівень мотивації до навчальної діяльності.

За словами Олександра Горгана, Київщина є лідером серед областей України по створенню інклюзивно-ресурсних центрів. До кінця 2018 року в області запрацює 41 такий центр по усіх районах та містах обласного значення.

Також нагадаємо, що у селі Проліски Бориспільського району дружина Президента України Марина Порошенко інклюзивно-ресурсний центр для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

"Як показують приклади країн сталого розвитку, навіть дуже складні фізіологічні дисфункції – це не кінець, це просто особливість. Це не проблема, це – програма. Але цю програму повинна виконувати не самотужки родина особливої дитини, а в цілому – і родина, і громада, і держава. Тільки спільними зусиллями можна дати шанс дитині бути щасливою, реалізуватись і своїм прикладом заохотити інших", – підкреслив Олександр Горган.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: