#

У Ржищеві розповіли про особливості встановлення місцевих податків

16.04.2021 18:20
У Ржищеві розповіли про особливості встановлення місцевих податків
Фото з місця події

Учора, 15 квітня, в рамках проєкту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" у Ржищеві пройшла важлива зустріч

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "ПУЛЬС Децентралізаційний марафон" у Faсebook.

Розповідається, що консультант Київського регіонального відділення Асоціації міст України з бюджетних питань Тетяна Ревенко провела виїзну консультацію у Ржищівській міській громаді Обухівського району.

У зустрічі взяли участь міський голова Крістіна Чорненька та начальник управління фінансів Євгенія Сухомлин.

У ході консультації були обговорені питання виконання дохідної частини міського бюджету у січні-березні поточного року, заходи щодо збільшення надходжень від сплати податку на доходи фізичних осіб, проблеми з відшкодуванням вартості препаратів інсуліну у зв’язку з неврахуванням приєднаних у 2020 році населених пунктів колишнього Кагарлицького та Мироніського районів при розподілі обласною державною адмністрацією відповідної субвенції з державного бюджету.

Тетяна Ревенко надала рекомендації щодо особливостей підотовки проєктів рішень міської ради про встановлення місцевих податків і зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів. Окремо проінформувала про зареєстровані законопроєкти, що стосуються фінансової спроможності територіальних громад. Зокрема, законопроєкти № 5066 та № 5066-І, які передбачають збільшення частки зарахування ПДФО до бюджетів територіальних громад з 60% до 65% та підтримуються Асоціацією міст України, як такі, що позитивно вплинуть на фінансову спроможність громад.

Також представниця Київського РВ АМУ зупинилася на суті законопроєктів № 5244-3 та № 5264 (у розробці цього законопроєкту АМУ брала безпосередню участь) та озвучила позицію Асоціації міст України, яка не просто підтримує законодавчі ініціативи, а й відстоює інтереси місцевого самоврядування при їх розгляді та прийнятті. А позиція АМУ чітка - сплата податку на доходи фізичних осіб юридичними особами та їх підрозділами незалежно від організації їх структури до відповідного бюджету громад за фактичним місцем здійснення діяльності.

Нагадаємо, що 12 квітня у Ржищівській міській раді пройшло засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: