#

У селі під Києвом перепоховали останки солдатів Другої світової

29.11.2021 15:40
У селі під Києвом перепоховали останки солдатів Другої світової
Фото з місця подій

У четвер, 25 листопада, відбулося перепоховання 36 воїнів часів Другої світової війни, останки яких було знайдено на території Грушівського старостинського округу Ржищівської громади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку Руслана Кузьменко Facebook.

Це дев’яте перепоховання на території меморіалу Слави села Ходорів. На цьому солдатському кладовищі поховано майже три тисячі солдатів, імена більшості - невідомі. Депутат Київської обласної ради Руслан Кузьменко зазначив, що пошукові роботи дуже важливі. Зокрема він додав: 

Ми бачимо, наскільки важлива ця справа – пошукові роботи, адже війна не закінчена, поки не буде знайдено останнього загиблого солдата. Дякую пошуковій групі, завдяки вам ці воїни будуть поховані з честю. Ці пошукові роботи було здійснено трьома пошуковими групами: групою "Пошук" Спілки воїнів-афганців м. Біла Церква, Київським пошуковим загоном "Рубіж", Бишівським пошуковим загоном "Вертикаль".

Також Руслан Кузьменко висловлює велику вдячність голові Ржищівської громади Крістіні Чорненькій, старості села Тетяні Неробі, представникам обласної адміністрації та районній владі, духовенству за спільну молитву, а також кожному,  хто знайшов час і доклав зусиль, щоб провести цих солдатів в останню путь.

Нагадаємо, що поблизу міста Ржищів поліцейські допомогли старенькій, яка мусила пішки пройти 10 км до аптеки.




Читати "Моя Київщина" у Telegram