#

У "Серці Переяслава" встановлять черговий МАФ: мешканці проти (ВІДЕО)

07.07.2020 10:50
У "Серці Переяслава" встановлять черговий МАФ: мешканці проти (ВІДЕО)
Фото з місця події

Міський голова Тарас Костін повідомив про встановлення тимчасової пересувної торгівельної точки в сквері "Серце Переяслава", однак місцевих мешканців обурило таке рішення мера

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав. City". 

Сквер "Серце Переяслава", який розташований між Дзвіницею та Вознесенським собором, став одним із найкращих для відпочинку в місті. Тут встановили оригінальні лави, проклали доріжки, реконструювали фонтан. А 22 червня міськвиконком надав дозвіл на роботу тимчасової пересувної торгівельної точки підприємиці Юлії Тітової.

Міський голова зазначив, що МАФ зроблений під дерево, тому не псуватиме загального естетичного вигляду цієї зони. Там продаватимуть сувенірну продукцію, каву, чай, квас, морозиво, тай, за словами голови, МАФ убезпечить малечу від походів у кіоск на протилежній вулиці.

Окрім того, власники цієї торгівельної точки встановлять відеонагляд, прибиратимуть сміття, а ще контролюватимуть, щоб алкоголіки та інші подібні особи не лізли купатися у фонтан. Адже нещодавно у нашому фонтані покупався якийсь безхатченко, – наголосив Тарас Костін.

Оскільки це місце – історичне, є свідком різних знаменних подій, що були у минулому, з часом тут планується встановити ще й певні інформаційні таблички про такі події.

Однак, таке рішення влади Переяслава обурило деяких місцевих мешканців. Вони говорять, що торгувати в історичному місці, між дзвіницею та Вознесенським собором, поблизу надгробної плити шанованого переяславця, керівника земської управи Василя Гамалія просто ганебно.

Окрім того, тут саджали дубочки Левко Лук’яненко, Василь Шкляр та інші видатні українці. Тому ставити тут кафешки, забігайлівки не можна. Якщо постраждає хоча б одна гілочка, ми чинитимемо спротив, - говорить активіст та краєзнавець Микола Богатир.

Його підтримали й інші мешканці міста, які говорять, що доцільніше було б відбудувати цегляний кіоск на розі парку, а не "цяцічку дерев'яну на кістках" ставити. А щодо обіцяного відеонагляду активісти вважають, що в бюджеті міста кошти на те, що встановити камери є, тому прикриватися кіоском безглуздо.

Нагадаємо, що на Переяславщині посеред дороги згоріли "Жигулі".


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: