#

У Славутичі за кошти місцевого бюджету відремонтували інклюзивний центр

28.07.2021 13:00
У Славутичі за кошти місцевого бюджету відремонтували інклюзивний центр
Фото з місця події

Стало відомо, що у Славутичі майже відремонтували установу "Інклюзивно-ресурсний центр", який працює з 2018 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Славутицька міська рада" у Facebook.

У центрі завершено оздоблення внутрішніх приміщень, замінена електропроводка, зроблена вхідна група, відповідає сучасним вимогам туалетна кімната з урахуванням потреб дітей з особливими освітніми потребами. Роботи виконані за рахунок коштів місцевого бюджету.

У центрі встановлений пандус загальною. Навчальні кабінети оснащені сучасними меблями, необхідним навчальним та корекційним обладнанням, функціонують: кабінети первинного прийому, вчителя-логопеда, практичного психолога, вчителя-реаблітолога (лфк), вчителя-дефектолога, сенсорна кімната. Кожне робоче місце комп’ютеризоване та має вихід в мережу Iнтернет. Фахівці проводять комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей віком від 2 до 18 років, консультують батьків дітей з особливими освітніми потребами, надають рекомендації щодо форми здобуття освіти, також надають консультації педагогічним працівникам, які беруть участь в інклюзивному навчанні.

За час роботи центру було проведено 427 комплексних психолого-педагогічних оцінок розвитку дитини, поставлено на облік в установі 326 дітей, 53 дітям з ООП надано психолого-педагогічну допомогу (щороку щонайменше 18 дітей отримують корекційну допомогу від фахівців ІРЦ), проведено 3500 корекційно-розвиткових занять, надано 1265 консультацій батькам або законним представникам дітей з ООП та 492 консультації педагогічним працівникам закладів освіти міста.

З нового навчального року центр відповідатиме вимогам інклюзивної освіти та доступності, де буде комфортно і зручно перебувати дітям і дорослим.

Нагадаємо, що триває капітальний ремонт приміщень приймального відділення та відділення екстреної медичної допомоги КНП "Славутицька міська лікарня.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: