#

У смт Баришівка чоловік із гранатою погрожував підірвати магазин (ФОТО)

03.05.2019 11:59
У смт Баришівка чоловік із гранатою погрожував підірвати магазин (ФОТО)
Вилучені речові докази

Сьогодні, 3 травня, у смт Баришівка чоловік у стані алкогольного сп’яніння зайшов до місцевого магазину з гранатою, яку мав намір підірвати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на прес-службу Національної поліції України.

Зловмисник поклав гранату на прилавок та погрожував присутнім її підірвати, але згодом забрав боєприпаси та пішов геть. Працівники поліції Баришівського відділення поліції затримали правопорушника за місцем проживання. Ним виявився 49-річний місцевий мешканець.

Коли правоохоронці провели невідкладний обшук, то вилучили в хулігана корпус гранати "Ф-1" часів Другої світової війни та запал до неї. Зловмисник зізнався поліцейським, що знайшов боєприпаси за допомогою металошукача та зберігав як військовий сувенір. Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за  ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Також під час слідчих дій з’ясувалося, що сусід затриманого чоловіка незаконно зберігає зброю та боєприпаси. Правоохоронці провели обшук за місцем проживання 61-річного господаря, де в господарському приміщенні виявили та вилучили та вилучено боєприпаси від зброї часів Другої світової війни: частини гвинтівки "Мосіна",  пістолету "КІ",  45 мм гільзу від гармати, 47 набоїв різного калібру. Як пояснив господар, такий бойовий архів рік тому йому передав на зберігання знайомий.

Відтак, вилучені речові докази направлено до експертно-криміналістичного центру. За фактом незаконного поводження зі зброєю відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, що у Переяслав-Хмельницькому районі в автомобілі Toyota здетонував вибуховий пристрій, водій загинув на місці.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: