#

У Софіївській Борщагівці люди отруїлися водою з-під крана (ВІДЕО)

05.06.2021 13:50
У Софіївській Борщагівці люди отруїлися водою з-під крана (ВІДЕО)
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що у крани трьох багатоповерхівок у Софіївській Борщагівці пустили без попередження брудну воду, і люди масово почали труїтися

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сюжет СТБ.

За словами мешканців, практично в кожній родині з цих трьох будинків потруїлися люди, а деякі діти навіть опинилися в лікарнях під крапельницями. При цьому воду як пили, так і просто купалися.

У сюжеті повідомляють, що причиною масового отруєння стала жадібність забудовника, адже він вирішив заощадити на підключенні до каналізації і врізався в неї нелегально. Згодом водоканал це помітив і перекрив трубу, нечистоти полилися на вулицю і в кінці кінців потрапили в свердловину, з якої люди і отримують воду. Таким чином вода в трубах стала забрудненою, але про це людям ніхто не сказав.

Голова Борщагівської ОТГ Олесь Кудрик розповів, що не може втрутитися в ситуацію, адже громада не контролює забудовників і не видає технічних умов на водопостачання та водовідведення. Нині забудовник ніби вийшов на контакт з людьми і пообіцяв владнати ситуацію з каналізацією, проте мешканці не вірять у його дії.

Нагадаємо, що 2 червня у селі Тарасівка Боярської ОТГ здійснили примусовий запуск водопостачання після того, як днем раніше підприємство "Києво-Святошинська тепломережа" самовільно відключило воду.


Читати "Моя Київщина" у Telegram