#

У Софіївській Борщагівці тривалий час промишляли професійні крадії-гастролери (ФОТО)

24.09.2020 14:18
У Софіївській Борщагівці тривалий час промишляли професійні крадії-гастролери (ФОТО)
Фото з поліції

Сьогодні, 24 вересня, поліцейські столичного регіону затримали двох 40-річних жителів Харкова, які кілька місяців поспіль обкрадали квартири жителів селища Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ Нацполіції в Київській області.

Зауважимо, що в полі зору "бізнесменів" були гроші, коштовності, прикраси, цінні годинники та інші вартісні речі, які можна легко заховати.

Свій злочинний "бізнес" порушники розпочали, обікравши кіоск з виготовлення та ремонту ключів, звідки винесли обладнання та велику кількість заготовок. Відтак, харків'яни могли з легкістю проникати до помешкань шляхом підбору ключів.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники Вишнівського відділення поліції встановили та затримали зловмисників. Одного затримали у Києво-Святошинському районі, іншого – на Харківщині.

Як з’ясувалось, крадії ретельно готувалися до кожного злочину: досконало знали розпорядок дня господарів, коли вони відсутні вдома і де відпочивають. 

Під час проведення санкціонованого обшуку у селі Софіївська Борщагівка, за місцем тимчасового проживання харків'янина, який був "наводчиком", працівники поліції виявили та вилучили у якості речових доказів засоби зв’язку та стеження, різні відмички, ювелірні прикраси, гроші. Також вилучено два автомобіля Alfa Romeo та КІА, на яких пересувались чоловіки.

Наразі зловмисники затримані у порядку ст. 208 КПК України і їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України у скоєнні чотирьох крадіжок. Зауважимо, що один із них вже відбував покарання за скоєння за розбійного нападу, пограбування та катування людей.  

Нагадаємо, що голова Київської ОДА Василь Володін побував на місці пожежі у селищі Софіївська Борщагівка та пообіцяв потерпілим забезпечити їх альтернативним житлом за потреби.




Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: