#

У Софіївській Борщагівці 18 людей отруїлися шаурмою

04.08.2018 06:25
У Софіївській Борщагівці 18 людей отруїлися шаурмою

Вчора, 3 серпня, у Держпродспоживслужбі Київщини повідомили про отруєння 18 людей внаслідок вживання шаурми, серед них було 2 дітей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області з 1 серпня зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов’язаний із вживанням шаурми. Станом на 3 серпня внаслідок цього спалаху постраждало 18 осіб, у тому числі 2 дитини.

При зборі епіданамнезу встановлено, що всі хворі пов’язують захворювання з вживанням шаурми, яка була придбана в торгівельному павільйоні "Kabanos" з виготовлення та реалізації шаурми та інших страв швидкого приготування, який розташований на території ЖК "Львівський маєток" у селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинському району Київської області.

З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівцями Києво-Святошинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області сумісно з ДУ "Київський обласний лабораторний центр МОЗ України" розпочато проведення санітарно-епідеміологічного розслідування.

Водночас  1 серпня провести обстеження в повному обсязі не вдалося у зв’язку з тим, що двері павільйону були зачинені. Працівник, який представився адміністратором торгівельних точок, до числа яких входить і даний павільйон, відмовився надавати інформацію про суб'єкта господарювання та реєстрацію його потужності. 

За фактом недопущення до проведення обстеження було здійснений виклик до Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області.

Фахівці Києво-Святошинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області 2 серпня продовжують розслідування випадків спалаху гострої кишкової інфекції в селі Софіївська Борщагівка. Для отримання необхідної інформації щодо суб'єкта господарювання та організації відбору зразків продуктів харчування, змивів, води було залучено працівників поліції.

За результатами проведеного обстеження на об'єкті виявлено ряд порушень вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, а саме:

  • відсутні дані про реєстрацію потужності зазначеного суб’єкта господарювання та документи щодо якості та безпечності харчових продуктів, що використовуються для приготуванні страв;
  • порушуються температурний режим, терміни зберігання харчових продуктів та товарне сусідство при зберіганні харчових продуктів;
  • відсутня інформація щодо технологічного процесу виготовлення харчових продуктів швидкого приготування;
  • не дотримується санітарно-гігієнічний режим (незадовільний санітарний стан технологічного, холодильного обладнання, кухонного інвентаря та робочих поверхонь);
  • не створено умови для приготування продуктів харчування, миття та обробки технологічного, холодильного обладнання, робочих поверхонь кухонного інвентаря, дотримання правил особистої гігієни;
  • відсутня інформація щодо результатів проходження медичного огляду персоналом;
  • павільйон захаращений сторонніми речами тощо.

За порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області направлено подання до Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області та Києво-Святошинської місцевої прокуратури щодо вжиття заходів реагування та порушення кримінального провадження.

Проведення протиепідемічних заходів триває.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: