#

У Софіївській Борщагівці розікрали кошти на ремонті дороги

11.09.2018 12:14
У Софіївській Борщагівці розікрали кошти на ремонті дороги

Сьогодні, 11 вересня, у прокуратурі Київщини повідомили про оголошення підозри директору одного з товариств, який привласнив бюджетні кошти, що були виділені на проведення ремонтних робіт тротуарів та доріг у селі Софіївська-Борщагівка на суму понад 80 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

У подальшому, директор товариства, використовуючи своє службове становище, складав акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, до яких вносив завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з ремонту тротуарів та дороги виконанні в повному обсязі.

Так, на підставі підроблених директором товариства документів сільська рада на рахунок підрядника перевела кошти в сумі понад 1,4 млн грн.

Втім, згідно із висновками судових будівельно-технічних експертиз обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією відповідно до договорів на суму понад 80 тис грн.

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбаченого ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим повторно) та ч. 1  ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: