#

У Ставищі відкрили меморіальну дошку відомому українському дипломату

01.09.2021 12:20
У Ставищі відкрили меморіальну дошку відомому українському дипломату
Фото з місця події

Сьогодні, 1 вересня, у Ставищенському НВК № 1 відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Ставищенська селищна територіальна громада" у Facebook.

Цим видатним українським дипломатом, політиком та першии міністром закордонних справ України є Анатолій Зленко.

На урочистості завітали депутат Київської обласної ради Тетяна Даценко, Ставищенський селищний голова Леонід Джужик, в.о. начальника відділу освіти Інна Погребешна.

Директор школи Надія П'ятнічук у своїй промові зазначила, що мала честь бути знайомою з цією особою. За його сприяння були проведені роботи із перекриття даху школи, встановленні нових шкільних дошок, відкрито шкільний музей та багато іншого.

Довідка: Анатолій Зленко розпочав кар'єру дипломата в 1967 році, працюючи в структурах МЗС УРСР, потім - секретаріату ЮНЕСКО в Парижі. У 1983-1987 роках був постпредом УРСР при ЮНЕСКО, в 1997-2000 роках - постпредом уже незалежної України при ЮНЕСКО, поєднуючи цю посаду з місією посла України у Франції та Португалії. Зленко очолював українське зовнішньополітичне відомство в 1991-1994 і 2000-2003 роках. З 1994-го по 1997 роки – Постійний представник України при ООН. У 2004-2005 році представляв Україну в Комісії ООН з прав людини.

З 2010 року Зленко був віцепрезидентом Київського славістичного університету й очолював Інститут славістики та міжнародних відносин у структурі університету.

Анатолій Зленко видав понад 100 власних праць на міжнародну тематику. Добре володів англійською, іспанською, португальською, російською та французькою мовами.  Помер 1 березня 2021 року.

Нагадаємо, що нещодавно працiвники Ставищенського ЖКП виявили несанкціоноване сміттєзвалище неподалік місцевого лісництва, а самебіля урочища Ревиха.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: