#

У столиці презентували книгу "Чорнобильський роман" (ФОТО)

19.12.2021 13:00
У столиці презентували книгу "Чорнобильський роман" (ФОТО)
Фото з місця подій

Із нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Києві презентували книгу ліквідатора Анатолія Демського "Чорнобильський роман"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Укрінформ".

Зазначимо, що презентація книги відбулася в Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого в Києві.

Довідково. Анатолій Демський – учасник ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС. У складі Оперативної групи Академії наук України впроваджував нову систему контролю безпеки за станом зруйнованого 4-го блока. Автор статей та книжки "ЧАД" (2011) про Чорнобиль.

"Чорнобильський роман" – це результат понад десяти років творчої роботи і десятиліть роздумів та досліджень. На презентації автор згадував про саму катастрофу, її ліквідацію, зведення саркофага і представив книгу, яка виникла в результаті художнього переосмислення тих подій.

Сюжет "Чорнобильського роману" розповідає про знайомство головного героя з жінкою мрії, що відбулося в Зоні ЧАЕС, де вахти ділять все існування на "тут" і "там", де можливе життя "тут і тепер", альтернативне до того, що за межами Зони. Автор перемежовує історію кохання глибокими екскурсами в історію Чорнобиля, Київщини.

На відміну від багатьох книг про ЧАЕС, у "Чорнобильському романі" події розгортаються не в момент самої аварії, а впродовж п’яти років після неї. У той час, коли над зруйнованим 4-м реактором зводили саркофаг.

За словами Демського, у цій книзі він у художній формі поєднав особистий досвід і романтичну історію, адже в головному герої книги можна впізнати самого автора.

Директор видавництва "Саміт-Книга" Ігор Степурін повідомив, що Український інститут книги придбав 300 примірників "Чорнобильського роману" у межах державних закупівель для бібліотек.

Нагадаємо, що на території Чорнобильського заповідника відбулася презентація результатів проєкту "Розвиток екотуризму на територіях, що зазнали радіаційного забруднення – шлях до збереження біорізноманіття українського Полісся".



Читати "Моя Київщина" у Telegram