#

У Студениківській ОТГ для шкільної їдальні закупили нове обладнання (ФОТО)

03.12.2020 11:50
У Студениківській ОТГ для шкільної їдальні закупили нове обладнання  (ФОТО)
Фото з місця події

У Студениківській ОТГ опорній школи закупили нове обладнання для кухні, яке спростить приготування їжі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Студениківська об'єднана територіальна громада" у Faсebook.

У повідомлення зазначається, що харчування – одна із найважливіших складових здоров’я дітей, питання його організації постійно на контролі громади, батьків, керівників навчальних закладів, тому зміни, які відбуваються у громаді, – стосуються широкого кола жителів. Тому в Студениківській ОТГ у опорну школу громади завезли обладнання для якісного і безпечного харчування дітей.

Більше аніж чотири роки тому на одній із нарад тодішня очільниця відділу освіти Переяслав-Хмельницького району запропонувала взяти участь у конкурсі на отримання статусу опорної школи. На той час я ще працювала директором школи. Охочих було небагато, ми – ризикнули, колектив підтримав і згодом ми стали єдиним у районі опорним закладом. З того часу жодного разу не пошкодували. Так, було складно і це була велика робота, але нині маємо значно більші можливості для розвитку, аніж інші школи. Днями отримали ще одне підтвердження правильності того кроку. Щиро вдячні Київській обласній адміністрації та обласній раді, Департаменту освіти і науки та його директору Жанні Жоржівні Осипенко за віру у наш опорний заклад та допомогу у отриманні повного комплексу кухонного обладнання. Однією із умов отримання обладнання – був ремонт приміщення. У вересні цього року ми завершили перекриття даху школи та їдальні і тому найближчим часом можемо перейти до ремонту приміщення кухні, тому ми не підведемо. Вартість обладнання доходить до мільйона, а ми його отримали як можливість для покращення харчування учнів опорної школи, - каже голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях

Зазначається, що на цій кухні є все. З техніки тут: холодильні вітрини і 3 мармити (стійка для роздачі блюд) велетенський холодильник, морозильна камера, овочерізка, картоплечистка, тістомісильна машина, м’ясорубка, пароконвектомат, посудомийна машина, електросковорідка, фільтри для води, мийки, столи і купа необхідного оснащення, підібраного за всіма вимогами до таких приміщень. Всього 33 одиниці.

Зауважується, що керівництво школи і кухарі дуже раді цьому, а тим часом будівельники готуються приступити до ремонту приміщення.

Нагадаємо, що в селі Переяславське, яке входить до Студениківської ОТГ,  будівельники перекрили дах дитячого садочка.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: