#

У Студениківській ОТГ запрацювала поліцейська станція (ФОТО, ВІДЕО)

26.11.2020 18:45
У Студениківській ОТГ запрацювала поліцейська станція (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

У рамках реформування Національної поліції на Київщині стартував всеукраїнський проєкт "Поліцейський офіцер громади" – на території Студениківської ОТГ вже відкрито поліцейську станцію

 Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Національної поліції України.

Загалом на території регіону до проєкту долучилися та підписали меморандум про співпрацю вже сім громад. Зазначимо, що на території Студениківської ОТГ відбувся захід з нагоди відкриття поліцейської станції та початку несення служби на території першого офіцера громади.

У заході взяли участь керівник Головного управління Нацполіції Київщини, полковник Андрій Нєбитов, голова ОТГ Марія Лях, голови сусідніх громад району, представники духовенства.

У березні 2020 року сім голів ОТГ висловили бажання спрямувати свої зусилля у напрямку безпеки громади. Саме тоді ми підписали відповідні меморандуми, відібрали кандидатів, які стануть поліцейськими офіцерами громади. Депутати, голови брали участь у відборі цих кандидатів. Нам важливо, щоб це були люди, яким ви довіряєте та знаєте їх не з чуток, а за конкретні справи. Вони пройшли відповідне навчання. І нині ми на фінальній стадії, коли офіцер вже приступає до виконання службових обов’язків, - розповів Андрій Нєбитов.

Керівник поліції столичної області у своїй промові також зазначив, що раніше повноваження офіцерів виконували дільничні інспектори міліції. Та через значне навантаження адміністративних матеріалів, несення служби в інших районах, виконання непритаманних функцій, з рештою цю службу нівелювали.

Цей новий офіцер на 99,9% знаходився саме у громаді і житиме вашими проблемами. Жодних інших завдань на інших територіях, конвоювання, підтримання громадського порядку в Києві чи в іншому районі – такого більше не буде. Це – ваш поліцейський. І головний критерій оцінки його роботи – це саме ваша довіра, - додав він.

Поліцейський офіцер громади, майор поліції Руслан Хоменко, одержав від керівника поліції Київщини помпову рушницю та сертифікат щодо успішного закінчення спецкурсу навчання. Також влада громади, у свою чергу, забезпечила офіцера приміщенням із сучасними умовами для несення служби та службовим автомобілем, який слугуватиме для потреб жителів громади.

Нагадаємо, що 18 листопада біля села Циблі на Канівському водосховищі рибоохоронним патрулем було виявлено техніку, яка здійснювала днопоглиблювальні роботи.



Читати "Моя Київщина" у Facebook