#

У Студениківській ОТГ відкрили сонячну електростанцію на покрівлі звіроферми

11.06.2019 06:32
У Студениківській ОТГ відкрили сонячну електростанцію на покрівлі звіроферми
Сонячна електростанція у Студениківській ОТГ

У Студениківській ОТГ відкрили найбільшу в Україні покрівельну сонячну електростанцію потужністю 12,4 МВт

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Ліга.Бізнес".

Як повідомляє прес-служба Асоціації звіроводів України, електростанція дозволить забезпечити екологічно чистою електроенергією 150 000 домогосподарств області. У рік станція буде поставляти близько 15 млн кВт/год.

За оцінками експертів, завдяки роботі нової сонячної електростанції, викиди CO2 в атмосферу скоротяться на 15 000 тонн на рік. Студениківська СЕС побудована на дахах будівель норкової ферми "Пелском" і має потужність 12,4 МВт.

"Таких масштабних проектів немає навіть в Європі. Наші фахівці провели всі необхідні дослідження і прийшли до висновку, що на дахах будівель на фермі можуть розміщуватися сонячні батареї, які додатково захищають тварин від високих температур, тим самим покращуючи добробут норки на фермі. Так ми по-европейськи поєднали фермерство із зеленою енергетикою", - говорить директор ферми Олександр Климець.

"Пелском" – одна з двох норкових ферм, що пройшла сертифікацію WelFur.

Нагадаємо, що керівництво Тетіївської територіальної громади планує почати в другому півріччі 2019 року будівництво сонячної електростанції потужністю 35 МВт.

Довідково:

WelFur - програма оцінки добробуту тварин третьою стороною, яка визначає більш серйозні вимоги, ніж передбачені законодавством ЄС, а Європейська комісія в січні 2019 року визнала її застосування інструментом саморегулювання.

Під час сертифікації вивчаються 12 параметрів, в тому числі параметри здоров'я тварин, їх поведінки, житлової системи, харчування, позитивних і негативних емоцій, взаємин між людьми і тваринами, способів управління звіроферми.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: