#

У Таращанському районі товариство незаконно використовувало 12 гектарів землі

30.08.2018 06:49
У Таращанському районі товариство незаконно використовувало 12 гектарів землі

Учора, 30 серпня, у прокуратурі повідомили про вживання заходів представницького характеру щодо повернення державі 12 га земель вартістю понад 9 млн грн на території Таращанського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що у 2017 році на підставі рішення Степківської сільської ради Таращанського району товариству надано в оренду земельну ділянку площею понад 12 га вартістю понад 9 млн грн для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами.

Відповідно до вимог Земельного кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів, крім випадків, встановлених в законі.

Так, згідно Закону не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі використання земельних ділянок для потреб, пов'язаних з користуванням надрами, та спеціального водокористування відповідно до отриманих дозволів.

Проте, прокуратурою встановлено, що спеціальні дозволи на користування надрами вищезазначеному товариству не видавались, земельні торги щодо надання земельної ділянки в оренду не проводились.

Враховуючи вказані порушення, Кагарлицька місцева  прокуратура звернулась з позовом до господарського суду Київської області щодо визнання недійсними рішення сільської ради про передачу в користування земельної ділянки площею понад 12 га та договору оренди землі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: