#

У Таращанському районі японська компанія будує потужний елеватор

01.09.2018 08:22
У Таращанському районі японська компанія будує потужний елеватор

Японська компанія встановлює в селі Ківшовата Таращанського району елеватор потужністю 16 тис тонн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Інтерфакс Україна".

Дане обладнання буде встановлено на підприємстві "Ківшовата Агро" японської SDGs Corporation у селі Ківшовата.

Згідно з її даними, із запуском елеватора загальні складські потужності господарства сягнуть близько 30 тисяч тонн.

Інвестиції в першу і другу чергу елеватора становлять близько 60 млн грн, ще понад 100 млн грн були спрямовані на закупівлю зерна в інших виробників для наповнення елеваторних потужностей.

"Першу чергу елеватора було побудовано до 2017 року. За останній рік було здійснено його реконструкцію і розширення потужностей", - зазначили в компанії.

У планах "Ківшовата Агро" на найближчі п'ять років – збільшити земельний банк учетверо, до 10 тис га, побудувати ще один елеватор.

Нагадаємо, що компанія "Епіцентр Агро", сільськогосподарський підрозділ "Епіцентр К", планує побудувати елеватор в селы Іванівка Ставищенського району.

ТОВ "Ківшовата Агро" засноване у 2009 році. Його основний власник – SDGs Corporation (Японія), яка викупила підприємство в четвертому кварталі 2016 року. "Ківшовата Агро" - єдине підприємство корпорації SDGs в Україні.

Займається вирощуванням зернових - пшениці, соняшнику, кукурудзи, сої, має потужності для зберігання зерна, проводить лабораторні дослідження. Наразі земельний банк компанії становить 2,5 тис га.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: