#

У Таращі будуть судити чоловіка за незаконну вирубку дерев

12.10.2018 06:16
У Таращі будуть судити чоловіка за незаконну вирубку дерев

Днями будуть судити лісничого, що здійснив незаконну порубку 160 дерев на території Таращанського району

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу  прокуратури Київської області. 

Таращанським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно лісничого, якийзловживаючи своїм службовим становищем здійснив незаконну порубку дерев,завдаши державі збитків на суму майже 630 тис грн.

Установлено, що чоловік, працюючи на посаді лісничого Таращанського агролісництва ДП "СЛП "Київоблагроліс", будучи службовою особою, у грудні 2016 року надав усну вказівку працівникам агролісництва здійснити порубку 160 сироростучих дерев, які знаходяться в межах Лук'янівської сільської ради Таращанського району та вподальшому, частину деревини лісничий реалізував за грошові кошти.

Також нагадаємо, що 2 жовтня, у прокуратурі повідомили, що судитимуть двох чоловіків, які здійснили незаконну порубку лісу на території Переяслав-Хмельницького району, спричинивши збитки державі на суму понад півмільйона гривень.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Таким чином, чоловік спричинив істотну шкоду лісовому господарству України в особі Таращанського агролісництва ДП "СЛП "Київоблагроліс" на суму майже 630 тис. грн.

Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисного, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самого себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки) та ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у лісах, що заподіяло істотну шкоду).

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Крім того, прокуратурою скеровано до суду позовну заяву про відшкодування майнової шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: