#

У Тарасівці йде боротьба з незаконним будівництвом кладовища

20.06.2019 10:13
У Тарасівці йде боротьба з незаконним будівництвом кладовища
Фото з мережі інтернет

Учора, 19 червня, суд Києво-Святошинського районну частково задовольнив позов жителів села Тарасівка щодо повернення території кладовища до попереднього стану

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Погляд"

Жителі Тарасівки вже тривалий час борються з новим кладовищем, яке незаконно з’явилось у їхньому селі. Спочатку до КП “Ритуал”, яке веде будівництво на ділянці, позивались жителі Ілля Ноздрін та Сергій Актисенко. Чоловіки відмовились від участі у справі, тому на останньому засіданні були присутні нові позивачі.

Так, згідно з рішенням суду комунальне підприємство “Ритуал” ділянки зобов’язане знищити огорожу, вхідні ворота та хвіртки, однак залишити інші об’єкти суд дозволив.

Адвокат позивачів Олег Волошинович заявив, що кладовище було збудоване без жодних дозвільних документів. Згідно з дослідженнями, проведеними для слідства, санітарна зона території зачіпає ділянки жителів, які мешкають впритул до кладовища. Відповідачі заявили, що позивачі, тобто жителі ділянок біля кладовища, не можуть позиватись, адже їх права не порушені. За словами адвокатки КП “Ритуал”, санітарна зона розраховується від об’єктів на території. Наразі близько до будинків позивачів таких об’єктів немає.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: