#

У Тарасівці запобігли похованню столичного мерця

04.12.2018 06:47
У Тарасівці запобігли похованню столичного мерця

Вчора, 3 грудня, у селі Тарасівка була спроба незаконно поховати киянина на ще не побудованому та не введеному в експлуатацію кладовищі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку "Тарасівка та Нове" у Facebook.

Завдяки діям небайдужих мешканців села та депутатів місцевої Тарасівської ради небіжчика не поховали.

В грудні 2016 року громадяни села подали позов до суду на рішення сільради стосовно виділення земельної ділянки в 11 га під нове кладовище.

Обурення мешканців в першу чергу полягає в тому, що більшу частину земельної ділянки сільрада фактично "дарує" під поховання не громадян Тарасівки та Нового, а погодилась віддати цю землю під комерційний проект - платні заховання померлих з м.Києва.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Як повідомляють у соцмережах, цей проект не є офіційним, і ніхто з КМДА до Тарасівки не звертався і землю під офіційне міське кладовище не просив.

По цій справі була винесена ухвала суду щодо заборони будь-яких дій на виділеній земельній ділянці до вирішення спору по суті.

Станом на сьогодні рішення суду в цій справі ще не було винесено і ухвала суду про заборону чинна. Ця ухвала пережила багато апеляцій, але залишилась без змін.

Але, попри дії ухвали, Тарасівська сільрада разом з КП Ритуал незаконно заховала в липні 2018 року померлого - не мешканця Тарасівки та Нового, а простого киянина.

З цього приводу була подана заява до поліції.

У вересні 2018 року один (з двох) позивачів захотів вийти зі справи, але на його дії була подана апеляція, і на сьогодні юридично він рахується у справі.

На цей час також проводиться судова експертиза стосовно стадії готовності будівництва кладовища. В поясненнях судексперту КП Ритуал весь час пояснював, що кладовище ще навіть не починало будуватись, а ведуться тільки підготовчі роботи. При цьому в інших випадках вони зазначають, що воно введено в експлуатацію і готове до поховань.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: