#

У Василькові почали будувати нову школу замість зруйнованої

23.11.2018 16:46
У Василькові почали будувати нову школу замість зруйнованої
Зруйнована школа у Василькові

Міський голова Василькова Володимир Сабадаш дав розпорядження перевірити хід робіт на будівельному майданчику колишньої школи №6

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "KV", заступник міського голови Олег Перепелиця та знімальна група "Васильків ТВ" побували на об'єкті й з'ясували, що в найближчі два тижні будівельники мають намір залити бетоном фундаментну плиту.

З сюжету випливає, що 19 листопада на апаратній прозвучала інформація про початок будівельних робіт на майданчику колишньої школи №6, а мер дав розпорядження перевірити їх хід.

Заступник міського голови Леонід Перепелиця і знімальна група "Васильків ТВ", побували на об'єкті, поспілкувалися з виконробом будівництва і дізналися про найближчі плани будівельників.

За словами будівельника, боїться він тільки погоди, але при цьому додав, що нічого "такого страшного немає". У спілкуванні з заступником мера, виконроб розповів, що бетону ще немає, але "ведуться переговори", а заливати його планують через два тижнів.

Також з сюжету випливає, що на будівельному об'єкті робітники змушені грітися біля багаття, хоча живуть і харчуються нібито в теплі, крім того журналісти розповіли, що в один з вихідних роботи велися до 23:00 "при прожекторах".

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Автор сюжету зазначає, "неспроможність законодавства і політичні перипетії завадили своєчасному початку будівництва".

11 жовтня 2016-го року у Васильківській школі №6 обвалилося три поверхи. Місцева влада вирішила не ремонтувати школу, а побудувати нову. З моменту руйнування школи міська влада витратила мільйони гривень на створення проекту будівництва нової школи і роботи по демонтажу руїн. Весь цей час місцеві жителі всіма силами намагалися домогтися початку будівництва, але в мерії стверджували, що грошей немає і розраховувати варто на допомогу області.

Тодішній губернатор Київщини Олександр Горган, в свою чергу, говорив, що допомоги від нього чекати не варто. Такі "переклади стрілок" остаточно розлютили васильківчан і в квітні 2018 року місцеві тимчасово перекривали трасу на Київ, вимагаючи від влади, щоб вона, нарешті, виділила кошти на будівництво нової школи.

Відділ освіти Васильківської міської ради Київської області 1 листопада 2018 року по результатам тендеру замовив у ТОВ "Хозхімсервіс" будівництво школи за 207,35 млн гривень. Відбудовувати будуть Васильківську школу №6 по вул Гетьмана Сагайдачного, 34.

ТОВ "Хозхімсервіс" належить Давиду Кизименко і його матері Аллі Кизименко. Чоловік останньої – Олег Кизименко колись очолював Управління капітального будівництва Донецької ОДА, а з 2012 року був заступником мера Севастополя Володимира Яцуби. Після анексії Криму Росією Кизименко-старший залишився на тій же посаді при так званому губернаторі Сергію Меняйлу, а в 2015 році був звільнений. У вересні 2018 року Олег Кизименко був заарештований в Херсоні за підозрою в державній зраді.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: