#

У Великодимерській ОТГ хлопець, який втратив ногу, не може отримати статус інваліда війни

16.08.2022 19:10
У Великодимерській ОТГ хлопець, який втратив ногу, не може отримати статус інваліда війни
Фото з мережі Інтернет

У селі Русанів Векодимерської ОТГ під час бойових дій у будинок сім’ї Хамбірів потрапив снаряд, який залишив хлопця без ноги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Адвокат Роман Сімутін" у Facebook.

За словами адвоката, батько хлопця після влучання доставив його у лікарню, де медики відрізали праву й ледве зберегли ліву ногу та зробили запис: мінно-вибухові травми.

Роман Сімутін говорить:

Коли я почув розповідь батька про те, що у висновку МСЕК написана причина травми: " загальне захворювання" й побачив його розпач від такого несправедливого запису – я НЕ ПОВІРИВ. Адже від висновку залежить надання хлопцю статусу інваліда війни. Це дає незначні переваги у пільгах та пенсії. І, мабуть, як і більшість людей, я вважав, що передбачена якась одноразова виплата, а насправді виявилося, що я – наївний ЮРИСТ. Як гадаєте, на кого я одразу покотив БОЧКУ? Все вірно: на лікарів. Доки не почитав постанову й не зловив себе на думці: що я, досвідчений адвокат, але дав прояв емоціям, не перевіривши ФАКТИ.

Однак далі він розповідає, що у постанові КМУ №1317 від 03.12.2009 року у пункті 26 затвердженого положення прописано, що статус "інвалід війни" можна отримати, якщо поранення одержані у період Другої світової війни та повоєнний період; на території проведення АТО до 1 грудня 2014 р., а з 1 грудня 2014 р. – на території проведення АТО із здійснення заходів забезпечення національної безпеки і оборони.

На кінець чоловік наголошує:

Сьогодні до Положення просто НЕ ВНЕСЕНІ зміни щодо поранення й каліцтва внаслідок бойових дій на всій території України після 24.02.2022 року. Комісія якби і захотіла написати причину: «мінно-вибухова травма» – все одно не може цього зробити внаслідок обмеження дії постанови. Не знаю, зрада це чи ні, але впевнений, що НЕСПРАВЕДЛИВІСТЬ потрібно ВИПРАВЛЯТИ. Як адвокат – зараз не можу нічого вдіяти для батька й хлопця, але якщо ВИ посприяєте поширенню цього відео, щоб на проблему звернули увагу – то розголос допоможе сотням інших постраждалих.

Нагадаємо, що 15 серпня голова Київської ОВА Олексій Кулеба зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook