#

У Верховному суді визнали законним об’єднання Боярки та села Забір’я

24.05.2019 07:23
У Верховному суді визнали законним об’єднання Боярки та села Забір’я
Фото з мережі Інтернет

У середу, 22 травня, у Верховному суді розглядалася касаційна скарга Забірської сільради щодо добровільного об’єднання з містом Боярка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Боярську міську раду.

22 травня відбулося засідання Верховного суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду щодо касаційної скарги Забірської сільської ради на рішення Київського окружного адміністративного суду від 25.05.2018 року та на постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 12.09.2018 року у справі №810/170/18 за позовом Коструби Анатолія Григоровича, який намагався скасувати рішення Забірської сільської ради щодо добровільного об’єднання з Боярською міською громадою.

Судову справу детально вивчали та розглядали під час двох судових засідань. Сьогодні суд остаточно прийняв рішення стосовно цієї справи. У судовому засіданні стороною позивача, а саме його представником Романом Титикалом, було заявлено клопотання про передачу справи на розгляд Великої Палати Верховного суду.

Однак суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката Романа Титикала про передачу справи на розгляд Великої Палати Верховного суду. І цього ж дня Верховний суд постановив частково задовольнити касаційну скаргу Забірської сільської ради, а саме: скасувати рішення Київського окружного адміністративного суду від 25 травня 2018 р., скасувати постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 12 вересня 2018 року. А справу передати на новий розгляд до суду першої інстанції. Отже, рішення Боярської міської ради та Забірської сільської ради щодо добровільного об’єднання на сьогоднішній день є чинними.

"Боярська міська рада, згідно із законом, має право подавати до Київської ОДА клопотання про призначення виборів до Боярської ОТГ. А Київська ОДА може звертатися до ЦВК з цього питання. Вищевказана постанова відразу набрала законної сили і оскарженню не підлягає", - йдеться у повідомленні міськради.

Нагадаємо, що 25 травня 2018 року Київським окружним адміністративним судом було прийнято рішення задовольнити позов громади проти Забірської сільської ради, яка попри супротив людей прийняла рішення про приєднання до міста Боярка.

А 12 вересня 2018 року Київський апеляційний адміністративний суд не задовольнив позов Боярської міськради про скасування рішення суду попередньої інстанції, згідно якого громада Забір’я відмінила рішення сільради щодо приєднання до Боярської ОТГ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: