#

У Вишгороді гвардійці тренувались із гранатометними розрахунками (ФОТО)

26.04.2021 10:00
У Вишгороді гвардійці тренувались із гранатометними розрахунками (ФОТО)
Фото з місця події

У місті Вишгород на базі Першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка пройшли спеціальні збори із гранатометними розрахунками Північного ОТО

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу НГУ.

Гвардійці удосконалювали теоретичну підготовку та застосовували свої знання на практиці у Вишгороді майже тиждень. Вони відпрацювали тактику дій в різних умовах бою на пересічній місцевості та правила надання першої медичної допомоги. Також бійці вивчали завдання щодо організації гранатометного розрахунку.

Старший офіцер відділення бойової та спеціальної підготовки капітан Богдан Карватко зазначив, що від злагодженої роботи розрахунків залежить результат виконання завдання:

Мета такого збору полягає у вивченні порядку організації та підготовки гранатометних розрахунків до виконання завдань і тактики дій у різних видах бою та місцевості. Військовослужбовці мають працювати як одна команда: чітко і злагоджено. Оскільки у розрахунку вони взаємозамінні і повинні однаково вправно володіти штатною зброєю.

Окрім цього гвардійці навчились різним прийомам стрільби з гранатомета. Проте особлива увага під час зборів була сконцентрована саме на психологічній підготовці, бо психологічна стійкість сприяє якісному виконанню бойового завдання. Психологи бригади продемонстрували методику саморегуляції психоемоційного стану в екстремальних умовах, а також провели курс з тімбілдінгу.

Нагадаємо, що 22 квітня у селищі Ставище Білоцерківського району військовим виділили землю для ведення господарства.

Читати "Моя Київщина" у Telegram