#

У Вишгородському районі знайшли браконьєрську сітку з мертвою рибою та птахами

12.01.2021 09:40
У Вишгородському районі знайшли браконьєрську сітку з мертвою рибою та птахами
Фото з місця події

У період з 9 по 10 січня на території Вишгородського району було зафіксовано два порушення природоохоронного законодавства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київський Рибоохоронний Патруль" у Faсebook.

У районі с. Толокунь Вишгородського району Київської області було виявлено та знято з лову 4 од. сіток, в яких знаходилась 47кг мертвої риби (судак - 14 шт., лящ - 11 шт., товстолоб - 2 шт., щука - 1 шт.) та 8 од. диких качок . Рибу було утилізовано.

Наступного дня в районі с. Сухолуччя Вишгородського району Київської області було виявлено та знято з лову 6 од. сіток, загальною довжиною 420 метрів. В браконьєрських знаряддях знаходилось 56 кг риби, 35 кг з якої була мертвою.  Також був виявлений мертвий птах .

У обох випадках оформлено акти безгосподарського майна.

За даними WWF, 38% видів тварин перебувають під загрозою повного вимирання. Кожної години на Землі вимирають три види тварин, щодня зникають понад 70 видів фауни та флори. Кожен восьмий птах – на межі зникнення. Щодо риби, то за останні 40 років її стало на 76% менше. Київський рибоохоронний патруль пропагує дбайливе та бережне ставлення до природи і закликає громадян брати участь у збереженні водних біоресурсів та інших видів тварин і не займатися браконьєрством, - акцентував начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Нагадаємо, що у період з 7 по 10 січня поточного року на території Київської області було зафіксовано сім грубих порушень правил рибальства.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: