#

У Вишгороді плануюють активно розвивати туризм (ФОТО)

09.10.2018 10:58
У Вишгороді плануюють активно розвивати туризм (ФОТО)

Днями у Вишгороді прийняли рішення формувати туристичний кластер 

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу Київської обласної державної адміністрації.   

Це підтвердилося час робочої зустрічі "Розвиток туристичної галузі на Вишгородщині", яка відбулася у малій залі засідань адмінбудинку Вишгорода. У зустрічі з експертом німецької туристичної асоціації DEHOGA Гансом-Ульріхом Трозієном взяли участь представники влади, музейних закладів, громадськості – усі, хто дотичний до формування туристичної дестинації міста, тобто взаємодії місцевої влади, бізнесу, громадськості, історико – культурних осередків, інших структур, причетних формування туристичного іміджу регіону.

Ганс-Ульріх Трозієн під час своєї презентації розповів про ефективні інструменти, які можуть дати потужний імпульс для розвитку туризму у Вишгородському краї, поділився своїм досвідом. У Вишгороді є прекрасний потенціал для того, щоб стати одним з потужних туристичних центрів, адже всі складові створення успішного туристичного продукту в місті є, потрібно лише правильно їх задіяти, вірно розставити акценти і розвивати – такою була одностайна думка учасників зустрічі після презентації німецького гостя.

"Нам треба об’єднуватися, вибудовувати єдину стратегію, і разом іти далі, розвиваючи наше місто у новому, престижному статусі", – зауважила засновник та координатор проекту "Туристичний кластер м. Вишгорода" Крістіна Коваль.

Вишгороду справді є що презентувати, і чим здивувати туристів. Це і унікальні ландшафти міста, і його рекреаційний потенціал, і можливості для розвитку спорту та цікавих видів дозвілля, тощо. А ще – унікальна історія міста, яке у часи Київської Русі протягом трьох століть було другим за значенням містом після Києва. Нині інтерес до минувшини міста збільшується, про це красномовно свідчить зростання потоків екскурсантів до музеїв Вишгородського історико-культурного заповідника (ВІКЗ). А туристичний кластер може стати хорошим інструментом для того, щоб все більше людей дізнавалося про непересічну роль міста в історичному контексті України.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Надзвичайно добре, що нині створено туристичний кластер, робота якого, переконана, буде ефективною і результативною. ВІКЗ робить потужні кроки для популяризації потенціалу Вишгорода, його історії, археології, етнографії, традиційних ремесел, виконує просвітницьку та освітню функцію, представляє історичний потенціал славетного міста на рівні національних музеїв. Зокрема, торік уперше ВІКЗ став співорганізатором численних міжмузейних проектів. Це свідчить про наш рівень професійності, менеджменту, наявності фондів і про можливості взаємодіяти з провідними історичними і культурними закладами України. А ще – це можливість презентувати широкому загалу наш величезний потенціал, що також спрацьовує на формування туристичного іміджу Вишгорода. Цього року також було реалізовано низку міжмузейних проектів, а в листопаді ВІКЗ долучиться до двох потужних проектів на базі престижних національних музеїв. Однак роботи попереду ще дуже багато", - зауважила під час зустрічі директор ВІКЗ, кандидат історичних наук Влада Литовченко, яку Крістіна Коваль представила як майбутнього президента туристичного кластеру Вишгорода. Також директор ВІКЗ додала, що сподівається і на сприяння владних структур, і на те, що буде створено стратегію туристичного розвитку Київської області, і на те, що буде сплановано системну роботу щодо популяризації унікального потенціалу Вишгорода і Вишгородського району.

У рамках зустрічі "Розвиток туристичної галузі на Вишгородщині” відбувся діалог з керівництвом місцевих владних структур, під час якого міський голова Вишгорода Олексій Момот зауважив, що з боку місцевої влади туристичний кластер матиме підтримку.

Також Ганс-Ульріх Трозієн став гостем Музею давньоруського гончарства ВІКЗ. Він ознайомився з історичним минулим краю, втіленим в археологічній, етнографічній експозиціях музею, почув про традиції і Київського Полісся, побував біля найдавнішого у Східній Європі гончарного горна ХІ століття, оглянув експозиції човнів-довбанок і рибальства та давніх бортей і сучасних вуликів, потішився щойно відкритою виставкою анімалістичних скульптур з лози "Плетене диво"… А ще – взяв участь у майстер-класі з виготовлення воскової свічки, і має на згадку унікальний сувенір, зроблений власноруч… Німецький гість задавав багато запитань, видно було, що йому цікаво. Отже, на власні очі він побачив один з туристичних аспектів Вишгорода, і, вочевидь, переконався, що місто має потужний потенціал, і тут є з чим працювати.

Як зауважують ініціатори створення Туристичного кластеру Вишгорода, після консультації пана Трозієна щодо стратегії розвитку міста, наступними кроками заплановано такі: оформлення центру у Вишгородському районі від Федерації роботодавців України у сфері туризму; запуск флеш-мобу "Цікаві місцини Вишгородщини"; реєстрація членів Туристичного кластеру; створення великої презентації "Туркластер Вишгородщини".

До речі, Ганс-Ульріх Трозієн – автор стратегії розвитку грузинського міста Батумі. Хто бував у цьому місті нещодавно, зауважують, що воно несказанно змінилося, стало красивим і дуже комфортним для туристів. Сподіваємось, що з часом і Вишгород стане туристичною перлиною України!

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: