#

У Вишгороді запровадять комунальний транспорт

29.09.2018 08:43
У Вишгороді запровадять комунальний транспорт

Нещодавно на позачерговій сесії Вишгородської міськради 4 вересня було прийнято рішення "Про створення комунального підприємства" Вишгородпастранс "

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "Киев Власть".

До слова, необхідний мінімум голосів "за" воно набрало з другої спроби. Раніше, на черговій сесії 30 серпня, депутати заблокували рішення.

Наступним кроком у створенні КП стане затвердження програми, проект якої Вишгородський міськрада розгляне 4 листопада.

Метою програми є забезпечення для жителів і гостей Вишгорода комфортного і якісного пересування. Хочуть також підвищити ефективність управління міським наземним громадським транспортом і створити умови для його подальшого розвитку.

Очікується, що для місцевих жителів підприємство створить нові робочі місця.

Так, в цьому році планується придбати 6 автобусів загальною вартістю 32 150 тисяч гривень, виплачувати їх будуть за умовами лізингу до 2021 року.

Мер Вишгорода Олексій Момот розповів, що приватний перевізник перестав справлятися з пасажиропотоком, тому виникла необхідність в створенні комунального транспорту.

"Потреба в комунальному транспорті виникла давно, на жаль приватний перевізник не справляється з пасажиропотоком. Місто розвивається, а логістика кульгає. Вирішили спробувати створити своє комунальне підприємство. Поки на сесії прийняли рішення про створення та затвердження статуту, зараз обговорюємо з депутатами питання фінансування. Транспорт ми будемо брати в лізинг, перший внесок, 20%, потрібно передбачити з міськбюджету. Надалі гроші підприємство буде виплачувати самостійно. Йдеться про закупівлю сучасних пристосованих для інвалідів автобусів, де також будуть кондиціонери і інтернет ", - зазначив він.

За його словами, вже на початкових етапах створення КП деякі депутати почали противитися такої ідеї.

"Вартість проїзду буде така ж, як і сьогодні у приватного перевізника - 10 гривень до станції метро Героїв Дніпра, до Почайної - 12", - резюмував він.

Єдиним депутатом, який обидва рази голосував "проти", став Владислав Круковець (ВО "Свобода"). Він розповів, що його збентежила несерйозність економічних розрахунків майбутнього КП.

"Створення комунального підприємства - це величезне навантаження на міський бюджет. У нас є велика проблема з нелегальними перевізниками, яку, я вважаю, потрібно вирішити до створення КП. Крім того, ніякого техніко-економічного обґрунтування депутатам не надали. Мер сказав, що воно лежить у нього в кабінеті і можна піти ознайомитися. Вже після голосування я пішов з ним ознайомитися. Можу сказати, що воно не виглядає як документ, це просто чернетка. А голосувати за створення КП без реальних цифр - це несерйозно. Тому я був проти ", - говорить він.

На думку депутата Валерія Виговського, який від голосувань утримався, створення КП принесе місту тільки збитки

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: