#

У Вишгородському районі близько 600 дітей потребують особливих умов для навчання

04.12.2018 15:49
У Вишгородському районі близько 600 дітей потребують особливих умов для навчання
ІРЦ у Вишгороді

Вчора, 3 грудня, у Вишгороді чиновники обговорювали питання щодо забезпечення районної спеціальної загальноосвітньої школи "Надія" сучасним приміщенням для дітей з особливими потребами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Вишгородської РДА у Facebook.

Участь у робочій нараді взяли народний депутат України Ярослав Москаленко, голова Вишгородської РДА Вячеслав Савенок, голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко, Вишгородський міський голова Олексій Момот, профільні заступники голів Олексій Данчин, Тетяна Волотовська, Марина Ганіцька, Марина Мельник, директор департаменту освіти і науки Київської ОДА Віра Рогова, начальник відділу освіти Вишгородської РДА Тетяна Фороща, депутат Вишгородської районної ради, голова постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення, сім’ї, молоді, спорту та туризму Валентина Духота, директор Вишгородської районної спеціальної загальноосвітньої школи "Надія" Володимир Дука, районні засоби масової інформації.

Вячеслав Савенок зазначив, що питання, якому присвячена нарада, є надзвичайно актуальним, адже в районі близько 600 дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі з інвалідністю. Частина з них навчається чи буде навчатися в інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти, а частина буде учнями спеціальної школи. Забезпечення новим приміщенням такого закладу стоїть надзвичайно гостро.

Учасники наради аналізували всі можливі шляхи вирішення проблеми, пригадували намагання минулих років, проте народний депутат України Ярослав Москаленко озвучив нову, найбільш доречну, пропозицію – це можливість виділення коштів з державного бюджету для будівництва нового приміщення для закладу. Він запевнив, що з його боку будуть вжиті всі необхідні заходи для того, щоб на наступний рік щонайменше 20 млн грн з державного бюджету пішло на Вишгородський район з метою побудови нового приміщення для спеціальної школи "Надія".

Для того, щоб це реалізувати, необхідно терміново визначитися з земельною ділянкою, яка б відповідала всім державним будівельним нормам, та розробляти проектно-кошторисну документацію будівництва. Ярослав Москаленко зазначив, що головне завдання районної, міської влади та його як народного депутата – це реалізувати батьківські мрії дітей з особливими потребами. Для цього у Вишгородському районі працює сильна команда, яка крок за кроком, але будь-якою ціною, зробить все можливе, щоб ці діти мали комфортне приміщення для навчання та соціалізації до життя.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: