#

У Вишгородському районі "на гарячому" спіймали церковного крадія (ФОТО)

03.05.2019 12:59
У Вишгородському районі "на гарячому" спіймали церковного крадія (ФОТО)
Вилучені речові докази

Сьогодні, 3 травня, у селі Старі Петрівці Вишгородського району затримали чоловіка, який пограбував коштовні речі з церкви

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на прес-службу Головного управління Національної поліції в Київській області.

Про підозрілу особу в церкві повідомив до поліції настоятель храму, розташованого в селі Старі Петрівці. Оскільки напередодні в правоохоронців було орієнтування щодо крадія, який походжає районом, то вони оперативно затримали чоловіка, який максимально підпадав під прикмети ймовірного зловмисника.

Як виявилося, 37-річний киянин украв із церкви вироби зі золота та срібла. Чоловік завойовував довіру прихожан та церковнослужителів, а згодом викрадав пожертву та продавав її незнайомим людям.

Наразі чоловік ґрунтовно підозрюється у скоєнні трьох крадіжок. Зокрема із храму у смт. Димер, куди він проник шляхом пошкодження замка. За фактами злочинів відкриті кримінальні провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що невідомі через вікно потрапили до Свято-Троїцького храму села Веселинівки Баришівського району та викрали Озерянську ікону Божої Матері ХІХ століття в оздобі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: