#

У Вишневому проводять санітарну обрізку дерев (ВІДЕО)

09.04.2021 09:10
У Вишневому проводять санітарну обрізку дерев (ВІДЕО)
Фото з місця події

У місті Вишневе комунальники проводять видалення омели, щоб зберегти дерева

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Вишневої міської ради.

Зауважується, що видалення омели, санітарна обрізка дерев та їх кронування проводяться в місті після опадання пожовклого листя і до початку руху соку по стовбурам та гілкам дерев.

За словами головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства Вишневої міської ради Олександра Волкова, у місті Вишневе більше 20 років проводиться санітарна обрізка дерев.

Також він зазначив, що особлива увага приділяється місцям загального скупчення людей – біля шкіл, садочків, у зелених зонах, бо такі дерева можуть становити загрозу для життя і здоров’я пішоходів, пошкодити транспортні засоби та лінії електропередач.

Фахівець з озеленення Юрій Рохта зауважив:

Багато людей мають хибне враження щодо омели. Це не прикраса, як багато хто вважає, а шкідник, хвороба дерева. Не можна знищити омелу обробляючи дерево якимись препаратами, існує лише одне рішення – зрізання. Омела вражає центральний корінь деревини і частково обрізати її не можна. Таким чином, знімається третина деревини, залишається тільки стовбур. В основному омелу переносять птахи або ж її ягоди падають на інші гілки сусіднього дерева. Сама ягода містить високу концентрацію клейкої речовини і прилипаючи до стовбура, насінина починає проростати. І вже за 3-4 роки дерево буде повністю уражене омелою. У кращому випадку, дерево просто загине, в гіршому - впаде і травмує когось.

На кінець було зазначено, що у Вишневому минулого року було висаджено близько 270 дерев. Цього року також планується висадка дерев та кущів.

Нагадаємо, що працівники КП "Управління комунального господарства" Вишневої міської ради проводять ямковий ремонт доріг.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: