#

У Володарському районі громада зі скандалом випровадила священика Московського патріархату (ФОТО)

22.01.2019 15:32
У Володарському районі громада зі скандалом випровадила священика Московського патріархату (ФОТО)
Збори релігійної громади села Руде Село

Релігійна громада Рудого Села Володарського району на загальних зборах ухвалила рішення про перехід місцевої Свято-Троїцької парафії з підпорядкування Української Православної Церкви МП до Православної Церкви України

Як повідомляють власні джерела інформаційного порталу "Моя Київщина", 18 січня, напередодні свята Водохреща, відповідне рішення було ухвалене на зборах парафії абсолютною більшістю прихожан.

Утім перехід до Православної Церкви України супроводжувався скандалом. Зокрема видання "Страна.ua" 18 січня повідомляло, ніби Свято-Троїцький храм хочуть захопити "радикали".

Джерела нашого видання повідомляють, що перешкоджати зборам релігійної громади приїхали найняті священиком УПЦ МП – колишнім настоятелем цього храму о. Ігорем Безоглюком – інші представники Московського Патріархату з навколишніх сіл.

"На початку зібрання екс-настоятель храму о. Ігор заявив, що у будь-якому разі він не покине УПЦ МП та надалі служитиме митрополиту Онуфрію та російському патріарху Кірілу", - повідомив співрозмовник видання.

Під час зібрання колишній настоятель храму о. Ігор спільно з іншими священнослужителями УПЦ МП намагався "затягнути" час та переконати людей у тому, що Православна Церква України є "неканонічною".

Утім, ці намагання ще більше згуртували православних віруючих – мешканців села на перехід до ПЦУ, тому 90% постійних членів релігійної громади Свято-Троїцького храму села Руде Село Володарського району проголосували за вихід з-під юрисдикції УПЦ МП та перехід до Православної Церкви України.

"Служіть батюшка з тими хто хоче бути з Москвою. А ми хочемо бути з Богом та Батьківщиною", - такими словами спровадила громада свого колишнього настоятеля.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: